Branding Bureau

Een branding bureau heeft als doel om het verhaal van jouw organisatie naar boven te halen. Wie ben je nou echt? Waarom bestaat jouw merk? Wat is jouw verhaal en wordt dit verhaal goed vertaald naar de buitenwereld? Wij zijn het branding bureau dat jou helpt bij deze vragen.

Branding bureau

Branding is echt super tof om te doen, zowel voor jullie als voor ons. We mogen als positionering bureau namelijk echt dichtbij de bron van de organisatie komen. Ben je op zoek naar dé merkstrategie die je echt uniek gaat maken? Of ben je er simpelweg op uit om weer trots te worden op je merk? Hier kunnen wij je verder mee helpen.

Als jouw merk een goed verhaal heeft, dan zal het makkelijker zijn om door te vertellen. Want wat nou, als verkopen gewoon je verhaal vertellen wordt? Je kan zo je doelgroep beter bereiken en mensen fan maken van jouw merk. Maar daarvoor moet je wel je verhaal kunnen vangen en op kunnen schrijven. Dit is precies wat wij met branding doen.

Het uitpluizen van een merk, zodat de ware identiteit van een merk blootgelegd kan worden en dat het verhaal op een consistente manier gecommuniceerd wordt. We praten hierover met fonkelende ogen, let maar op. 

Meer weten? Bel even of vul het contactformulier in!

Branding as a service

Phainyx – Branding Agency Nederland – helpt bedrijven bij het duiden van een verhaal. Kan of wil jij het zelf niet vertellen, dan doen wij dat voor je.

Want ook een goed verhaal vertelt zichzelf nog niet. Phainyx werkt als rebranding bureauvanuit een integrale benadering, en als kameleons leven wij mee alsof we echt onderdeel zijn van jullie organisatie. Om het verhaal op te halen, doorlopen we een aantal stappen.

Veel gestelde vragen over branding bureau

Wat doet een branding bureau?

Een branding bureau is een bedrijf dat zich specialiseert in het creëren en lanceren van merken, evenals het herdefiniëren en onderhouden van de imago’s van reeds bestaande merken.

Het doel van een brandingbureau is om de merkwaarde van een bedrijf te verhogen en te versterken. Dit wordt bereikt door een unieke en herkenbare identiteit te creëren die zich onderscheidt van de concurrentie.

De diensten die een branding bureau aanbiedt, kunnen onder andere omvatten:

1. Merkstrategie: Dit houdt in dat men het unieke verkoopargument van een merk identificeert, de doelgroep van het merk definieert, en een plan ontwikkelt om het merk op de markt te brengen en te positioneren.

2. Merkontwerp: Dit kan het ontwerp van een logo, de kleurenpalet van een merk, typografie, en andere visuele aspecten van een merk omvatten.

3. Merkcommunicatie: Dit kan omvatten hoe het merk communiceert met zijn klanten, zoals via sociale media, advertenties, persberichten, enzovoort.

4. Merkbeheer: Dit betreft het continue onderhoud en de evolutie van een merk naarmate het bedrijf en de marktomstandigheden veranderen.

Een goed branding bureau kan helpen om een sterk en consistent merkimago te creëren, wat essentieel is voor het succes van een bedrijf in de huidige concurrerende markt.

Wat valt er onder branding?

Branding omvat verschillende aspecten en processen die bedoeld zijn om een unieke en herkenbare indruk te creëren in de geest van klanten en andere stakeholders. De volgende elementen vallen onder branding:

Merkidentiteit: Dit omvat alle visuele elementen die worden geassocieerd met een merk, zoals het logo, kleurenschema, lettertype, beeldtaal en andere grafische elementen.

Merkpositionering: Dit houdt in hoe een merk zichzelf positioneert ten opzichte van zijn concurrenten. Het gaat om het bepalen van het unieke verkoopargument van het merk en hoe het zich onderscheidt van anderen in de markt.

Merkstrategie: Dit omvat de langetermijnplannen en doelstellingen van een merk, inclusief de manier waarop het zich positioneert, wie de doelmarkt is, en hoe het zich zal ontwikkelen en evolueren over tijd.

Merkbelofte: De belofte van een merk is de waarde of ervaring die klanten kunnen verwachten wanneer ze met het merk omgaan. Dit kan zowel tastbare als niet-tastbare aspecten van de klantbeleving omvatten.

Merkwaarden: Dit zijn de principes en ideeën die een merk vertegenwoordigt en uitdraagt. Ze vormen de kern van wat het merk is en waar het voor staat.

Merkpersoonlijkheid: Dit verwijst naar de menselijke eigenschappen die aan een merk worden toegekend. Het kan eigenschappen omvatten zoals innovatief, betrouwbaar, vriendelijk, enz.

Merkbeleving: Dit verwijst naar de som van alle interacties en ervaringen die een klant heeft met een merk. Het kan zowel goede als slechte ervaringen omvatten, en het is de taak van de merkbeheerder om ervoor te zorgen dat de positieve ervaringen zwaarder wegen.

Merkcommunicatie: Dit omvat alle berichten en media die een merk gebruikt om met zijn klanten te communiceren, inclusief reclame, PR, sociale media, websites en andere vormen van communicatie.

Elk van deze elementen draagt bij aan het totale merkimago en kan een grote invloed hebben op de perceptie en loyaliteit van klanten.

Merkidentiteit en visuele identiteit

MERKIDENTITEIT

Merkidentiteit is de basis van storytelling. Storytelling is een strategisch marketinginstrument, waarmee je mensen door middel van je verhaal met je bedrijf verbindt. Het vastleggen van je merkidentiteit is hierin de eerste stap.

Met een echt verhaal hoef je niet meer te doen alsof, je kunt gewoon jezelf zijn. En ja, iedereen heeft een verhaal dat het waard is te vertellen. Onze missie is dan ook om jouw verhaal naar boven te halen, op te schrijven en door te vertellen. Want wanneer jouw verhaal goed is, is die van ons dat ook.

Lees meer over merkidentiteit.

VISUELE IDENTITEIT

Na de merkidentiteit wordt een visuele identiteit opgesteld. Dit is het handboek voor alle visuele uitingen, zodat dit altijd volgens dezelfde regels gebeurt en het merk altijd behouden wordt.

Een huisstijl bestaat uit verschillende kleine onderdelen. Denk hierbij aan templates, patronen en schrijfbenodigdheden. De eerste stap is om de basiselementen die de huisstijl dragen te ontwikkelen, zoals een logo, de lettertypes en de kleuren voor het merk. Deze moeten ontwikkeld en onderzocht worden, zodat ook op lange termijn de huisstijl eenvoudig te gebruiken is. 

Lees meer over visuele identiteit.