Brandcode

HomeBrandingBrandcode

Wat is een brandcode?

Wij helpen mensen en bedrijven om weer trots te worden op hun merk door de code voor de ultieme merkidentiteit te kraken. In de brandcode wordt het merk volledig uitgewerkt. Het vormt een overzichtelijk boek met daarin alle details met betrekking tot de ontwikkelde merkidentiteit. Van de herkomst en persoonlijkheid van het merk tot de ijkpersonen en merkverhaal tot aan marketing communicatie en de visuele identiteit. Echt van A tot Z dus.

Doel

Je merk wordt tot in de puntjes uitgewerkt. Maar dat heb je hierboven al gelezen. Alle facetten uit de merkidentiteit zorgen ook voor interne duidelijkheid. Best belangrijk aangezien niet alleen klanten fan van je merk moeten zijn, maar ook medewerkers. Het begint zelfs bij medewerkers. Zij zijn het gezicht van je merk. Als zij geen fan zijn, hoe kunnen klanten dan fan worden?

Onze internal branding experts zorgen ervoor dat je medewerkers ambassadeurs van je merk worden. De brandcode zorgt ervoor dat medewerkers het merk van binnen tot buiten kennen en deze ook daadwerkelijk op de juiste manier kunnen uitdragen. Intern beginnen is extern winnen zeggen ze. Als de medewerkers weten hoe het merk werkt, kunnen zij ervoor zorgen dat alle merkuitingen in één lijn staan met het merk. Bovendien kunnen ze altijd terugvallen op de brandcode als een soort van handleiding voor het merk.

Waaruit bestaat de brandcode?

  • Brand identity: de roots van het merk worden omschreven. De merkstrategie, positionering en merkeigenschappen worden geconcretiseerd en uitgebreid. Onderdelen die worden toegelicht zijn bijvoorbeeld: Wat is de merkpersoonlijkheid? Wat is de rode draad van het merk? Wat moet het merk uitstralen?
  • Creative identity: de fysieke output wordt omschreven. In dit onderdeel wordt het duidelijk hoe de brand identity in de praktijk zal werken en via welke kanalen en tools deze tot leven zal komen. Voorbeelden van onderdelen die hier worden uitgewerkt zijn: Wie is de doelgroep van het merk? Hoe gedraagt het merk zich? Hoe communiceert het merk?
  • Visual identity: de visuele elementen worden omschreven. In dit onderdeel wordt de visuele strategie ontwikkeld en beschreven zodat het merkverhaal consistent gecommuniceerd kan worden. Keuzes die in de brand en creative identity zijn gemaakt, worden doorvertaald naar een visuele strategie. Voorbeelden van onderdelen die hier worden uitgewerkt zijn: Hoe moet het logo eruit zien? Welke vormen worden gebruikt? Welke typografieën worden gehanteerd? Welke kleuren passen bij het merk?

Voordat we je blij maken met een dode mus, moeten we vertellen dat een merk niet zomaar tot stand komt. Een merk zonder goed doordachte strategie is een merk gebaseerd op lucht. Wij helpen je graag met het ontwikkelen van een strategie en de doorvertaling naar een sterke merkidentiteit. Sterker nog, we doen niets liever!

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl