Creative briefing

HomeBrandingCreative briefing

It’s all about the brand

Wij geloven dat je pas geloofwaardig over komt als je dicht bij jezelf blijft. Daarom stellen wij het merk altijd centraal, ongeacht welke dienst wij leveren. Wij denken altijd vanuit het merk. Daarom gaan we altijd eerst terug naar de kern. Wat zijn de grootste drijfveren van de organisatie? Waarom bestaat de organisatie? Wat is jouw oproep tot avontuur?

Elk merk begint bij een onderscheidende en relevante merkstrategie. De strategie en identiteit vormen de kern van het merk, het hart. Wij wijken nooit af van deze kern. Je anders gedragen dan je werkelijk bent komt immers nooit geloofwaardig over.

Creative briefing

Om ervoor te zorgen dat geen enkele merkuiting afwijkt van de kern van het merk, werken wij met een creative briefing. Door merkuitingen te ontwikkelen die naadloos aansluiten op je merkstrategie en –identiteit kom je geloofwaardig over en bouw je aan een sterk merk.

Maar hoe zorg je ervoor dat alles in lijn staat met je merk? Of eigenlijk, hoe zorg je ervoor dat de ontwikkelaars van de merkuitingen hiervoor zorgen? Wij hebben hier de oplossing voor gevonden, namelijk een creative briefing. Deze beschrijft de elementen van het merk die de ontwikkelaars nodig hebben. Een soort handleiding dus, maar dan overzichtelijk en op een groot blad.

Voorbeelden van onderdelen die onder andere worden weergegeven in de creative briefing zijn het kernconcept, de merkpersoonlijkheid, de doelgroep, kernboodschappen, kleuren, typografieën, vormen en eisen aan beeldgebruik.

Consistentie

Een creative briefing is eigenlijk onmisbaar voor de waarborging van de ultieme merkstrategie. Het grootste voordeel van de creative briefing is dat ontwikkelaars en medewerkers altijd weten waar uitingen aan moeten voldoen en wat deze uitingen moeten uitstralen. Op deze manier zorg je er als merk voor dat al je verschijningen consistent zijn.

Ben jij het met ons eens dat consistentie onmisbaar is in je merkuitingen? Of wil je hier gewoon meer over weten? Wij gaan graag met je in gesprek onder het genot van een heerlijke bak koffie!

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl