Merkcommunicatie jaarplan

HomeBrandingMerkcommunicatie jaarplan

Wat is merkcommunicatie?

Wij zien merkcommunicatie als het consistent, consequent en congruent communiceren vanuit de juiste merkwaarden. Simpel gezegd: merkcommunicatie gaat over het communiceren op een manier die past bij het merk. Daarbij is het belangrijk om te kijken wat wel of niet bij het merk past. Het merkcommunicatie jaarplan houdt rekening met de manier van communiceren. Alles wat daarin wordt beschreven komt voort uit de principes van het merk.

Merkcommunicatie jaarplan

Een jaarplan is een document waarin staat beschreven wat je komend jaar gaat doen. Alles staat in lijn met het merk. Van social media tot aan het ontwerpen van een nieuwe website. Er is aan alles gedacht en er is overal rekening mee gehouden.

Het is eigenlijk meer dan een plan. Het is een totaalplaatje. Een totaalplaatje van wat er rondom jouw merk wordt uitgevoerd. In het verslag worden de keuzes met betrekking tot de kanalen en soorten content toegelicht en uitgebreid verantwoord.

Best handig zo’n jaarplan, toch? Dat kunnen wij voor jou in elkaar zetten. Daarbij houden we rekening met al onze diensten. Onze diensten zijn zo uiteenlopend dat we eigenlijk de hele communicatie rondom jouw bedrijf plannen.

Denk bijvoorbeeld aan online marketing, video en branding. Dit hebben wij ook voor onszelf gedaan en wij zijn enthousiast. Daarom willen wij het graag ook aan onze klanten bieden. Maar wat zijn nou de voordelen?

  • Alles overzichtelijk in één plan
  • Duidelijke verantwoording
  • Zorgt voor consistente communicatie
  • Gehele merkcommunicatie staat in lijn met het merk

Onderdelen van een merkcommunicatie jaarplan

Een merkcommunicatie jaarplan bestaat niet uit vaste onderdelen. Waarom niet? Het plan is namelijk voor elke klant anders. Want niet bij elk merk passen dezelfde kanalen en soorten content. De standaardonderdelen van een jaarplan worden hieronder overzichtelijk weergegeven. Dit kan dus per klant afwijken.

Onderdelen van een merkcommunicatie jaarplan

In dit onderdeel van het plan houden we rekening met de zeven diensten die wij aanbieden. Dit onderdeel is eigenlijk een samenvatting van het hele plan. Er wordt aan de hand van bullet points beschreven welke acties er worden ondernomen. Zo hoef je niet het hele plan door te nemen, voor het geval dat je iets wilt weten.

Branding

Je hebt een geweldig bedrijf met een sterke brand. Maar je moet het merk ook “leven”. Je moet online en offline gezien worden. Hier komt een stukje merkactivatie om de hoek kijken. Met merkactivatie worden bijvoorbeeld toffe stunts bedacht die jouw merk helemaal in de spotlights zetten. Maar we bedenken alleen dingen die bij je brand passen.

Copywriting

Op gebied van copywriting kunnen er heel veel dingen worden ingezet. Niets is te gek! Zolang het maar nuttig is, past bij het merk en effect heeft op wat je wilt bereiken. Denk hierbij aan social content, blogs, nieuwsbrieven, webteksten, e-books, evaluatieverslagen, etc.

Graphic Design

Graphic design kan ook in het plan terugkomen. We kijken naar welke grafische elementen nog ontworpen kunnen worden. Zijn er grafische uitingen die niet bij het merk passen? Dan kunnen deze eventueel worden aangepast. Hier wordt allemaal rekening mee gehouden.

Social media

Eerst kijken we naar de huidige social media-kanalen die worden gebruikt. Gebruik je nog geen Instagram, maar is dit wel interessant? Dan kan dit worden meegenomen in het plan. Wanneer we helder hebben welke media ingezet worden, kunnen we een contentkalender maken. Zo heb je een planning met wat er de komende maanden gepubliceerd kan worden. 

Online marketing

In dit plan nemen we online marketing natuurlijk ook mee. Zijn de teksten op je website toevallig al geoptimaliseerd voor Google? Wanneer dit niet het geval is nemen we dit natuurlijk mee in het plan. Want zichtbaarheid in Google kan veel opleveren.

Video

In het jaarplan wordt ook beschreven wat er op gebied van video gedaan kan worden. Er wordt beschreven welke soorten video ingezet kunnen worden en wat de boodschap van de video zal zijn

Webdesign

Is het nodig om een hele nieuwe website te bouwen of zijn slechts een aantal aanpassingen voldoende? Wat er ook uitkomt, we zullen altijd eerst een advies geven. Hierdoor heb je van tevoren zicht op de aanpassingen die doorgevoerd kunnen worden. Het onderhoud van de website wordt ook meegenomen in het plan.

Per onderdeel wordt uitgelegd wat de relevantie en frequentie is en hoeveel uur het in beslag zal nemen. Daarnaast zal de invulling (hoe wordt het uitgevoerd) van het desbetreffende middel worden uitgelegd. Om het zo concreet mogelijk te maken geven we ook alvast voorbeelden. Zo heb je een goed beeld van wat we hebben bedacht en ontstaan er geen misverstanden. Wel zo fijn!

Uren

Bij dit onderdeel wordt er in een overzichtelijk schema het totaal aantal gerekende uren per onderdeel weergegeven. Hier kun je bijvoorbeeld zien hoe lang wij denken bezig te zijn met een nieuwe website.

Overig

Zijn er nog dingen waar rekening mee gehouden moet worden? Dan plaatsen wij dat onder het kopje ‘overig’. Binnen elk project zijn er een aantal elementen die niet vergeten mogen worden of waar rekening mee moet worden gehouden. Om ervoor te zorgen dat deze niet worden vergeten, plaatsen wij dit ook in het plan. Zo is het voor zowel ons en voor jou helder.

Prijzenpakket

Aan het einde van een jaarplan bieden wij de klant verschillende prijzenpakketten aan. Zo maken wij een S, M en L prijzenpakket. Mogen wij het hele merkcommunicatie plan voor je uitvoeren? Kies dan voor pakket “L”. Heb je behoefte aan een wat minder groot pakket, dan kan dat natuurlijk ook. De pakketten S en M zijn dan geschikt. Aan jou de keuze!

Content framework

Alles wat in het plan staat wordt beschreven in een enorme tabel: het content framework. Daarmee heb je al je activiteiten van een heel jaar in één schema.

 

Geïnteresseerd in een merkcommunicatie jaarplan, maar vind je het moeilijk om je aan een schema te houden? Dat begrijpen wij heel goed. Het mooie is dat je dit aan ons kunt uitbesteden. Als je wilt kunnen wij het hele plan uitvoeren. Dat scheelt een hoop stress. Liever eerst een praatje maken onder het genot van een kopje koffie? Kom dan op bezoek bij Codebreakers Headquarters.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl