Merkconcept

HomeBrandingMerkconcept

‘The Big Idea’ | Merkconcept

Onze creatievelingen komen samen om te brainstormen over het kernconcept. Deze moet de juiste positionering en merkeigenschappen uitdragen. Het is belangrijk dat het kernconcept blijft hangen en makkelijk te vertellen is, of je nou de CEO bent of de conciërge. Daarna wordt het pas echt lastig, we moeten keuzes maken. Er komen vaak verschillende kernconcepten voorbij, totdat het ‘perfecte’ kernconcept op papier staat.

Het definitieve kernconcept wordt vervolgens uitgewerkt tot ‘The Big Idea’, de rode draad van het merk dat centraal staat tijdens het gehele proces van identiteitsontwikkeling. Tegelijkertijd is ‘The Big Idea’ een terugkoppelmoment naar de klant. Wij hechten veel waarde aan betrokkenheid en vinden het belangrijk dat beide partijen hetzelfde doel en dezelfde feeling met het merk voor ogen hebben.

Merkwijzer

We hebben een kernconcept. Wat nu? Het doel is een rode draad ontwikkelen zodat er een sterke basis is voor de identiteitsontwikkeling. Een kernconcept dat bestaat uit een pakkende zin is nou niet echt een goede leidraad op zich. Er is meer nodig.
Heb je al nagedacht over je missie en visie? Weet jij al wat de belangrijkste kernwaarden zijn binnen de organisatie? Waarom doe je de dingen die je doet? Wat is de opdracht aan jezelf? Weet jij eigenlijk wel wie je doelgroep is? En wat je belofte aan hen is?

Allemaal belangrijke vragen die wij onder andere beantwoorden om een sterke basis te leggen voor de ontwikkeling van de merkidentiteit. Om je alvast wat feeling te geven met het concept, brengen we ook de ‘tone of voice’ en de ‘look and feel’ in kaart.

  • Een rode draad waarop je altijd kan terugvallen.
  • De kern van je merk op A2 formaat. Hang deze op kantoor en niemand vergeet meer waar het merk nou echt voor staat.
  • Een sterke basis om de merkidentiteit te ontwikkelen.
  • Alle neuzen staan dezelfde kant op.

 

Een onderscheidend en relevant merkconcept schud je niet zomaar uit je mouw. Bovendien is een uniek concept niet gelijk relevant. Het is belangrijk om vooraf een goed doordachte strategie te bepalen, anders sla je de plank al vrij snel mis. Nog geen strategie bepaald of geen inspiratie voor een sterk merkconcept? Wij helpen je graag met brainstormen en puzzelen.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl