Onderzoek

HomeBrandingOnderzoek

Onderzoek, want een goed begin is het halve werk

Wij geloven dat je nooit écht geloofwaardig over kunt komen als je je anders gedraagt dan je werkelijk bent. Hoe komen we achter de persoonlijkheid van een merk, de manier waarop het merk zich gedraagt en datgene dat het merk uniek maakt? Inderdaad, door de juiste vragen te stellen. Best belangrijk dus, dat onderzoek! Maar onderzoek naar de klant is niet voldoende.

Je kunt wel een identiteit ontwikkelen die aansluit op de organisatie, maar dat wil nog niet zeggen dat deze ook relevent is voor de doelgroep. Hoe we daar achter komen? Nou, met een stakeholderanalyse kom je al heel ver. Bovendien is het belangrijk om naar de markt te kijken. Hoe gedragen andere spelers zich? Je wilt natuurlijk wel opvallen ten opzichte van de andere marktspelers. Genoeg om naar te kijken voordat we kunnen beginnen aan de strategieontwikkeling dus.

Gap-analyse

Nadat we allerlei hoeken zijn ingedoken om informatie te verzamelen, zetten we alles op een rijtje. Wat is de huidige identiteit? Wat is de gewenste identiteit? Wat is het imago? Wat zijn de behoeften van de doelgroep? Hoe gedragen concurrenten zich? De verschillen tussen de gewenste identiteit, de huidige identiteit en het imago worden in kaart gebracht om vervolgens te kunnen bepalen welke stappen de klant het beste kan nemen om tot de gewenste identiteit te komen. Een goede basis voor de strategieontwikkeling.

Het onderzoek is ontzettend belangrijk om uiteindelijk te komen tot een unieke en relevante merkstrategie. Als je niks weet over de organisatie, de doelgroep en de markt waarin de klant zich begeeft is je gehele merkstrategie gebaseerd op lucht. Dat klinkt niet heel vertrouwelijk, toch? Geen zorgen. Wij duiken alle relevante hoeken in zodat jij weer een stap dichterbij je gewenste identiteit bent.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl