Strategieontwikkeling

HomeBrandingStrategieontwikkeling

Strategie ontwikkeling

Aan de hand van verschillende merkmodellen wordt de strategie ontwikkeling voor een merk gedaan. Ook bij de strategie ontwikkeling van een merk is het belangrijk om niet alleen naar je eigen organisatie te kijken. Een sterke strategie blijft dicht bij de merkpersoonlijkheid van de organisatie, is onderscheidend ten opzichte van concurrenten en sluit aan op de doelgroep van de organisatie.

Gewenste identiteit

Het draait uiteindelijk om de gewenste identiteit. Hoe bereik je je gewenste identiteit en hoe laat je deze opvallen in de markt en aansluiten op je doelgroep? Om deze vraag te beantwoorden, moet je eerst weten wat je gewenste identiteit nou precies is. Welke waarden staan centraal? Welke eigenschappen zijn nou echt kenmerkend? Wat maakt jouw merk nou echt uniek?

De markt

Een strategie ontwikkeling die past bij je merkidentiteit is niet echt relevant als er al honderd anderen zijn die hetzelfde roepen. Je moet hét unieke punt vinden dat jouw merk onderscheidend maakt. Daarom brengen wij in kaart hoe andere spelers in de markt zich positioneren, welke waarden zij nastreven en hoe zij zich gedragen.

Je doelgroep

Vergeet ook zeker je doelgroep niet. Zij moeten uiteindelijk fan worden van je merk. Het is belangrijk dat de doelgroep zich kan identificeren met het merk. Wij gaan op zoek naar de waarden die de doelgroep nastreeft en naar raakvlakken. Door in te spelen op raakvlakken met de doelgroep zorg je ervoor dat de betekenis van het merk groter wordt voor hen.

Positionering van je merk

Nadat de gewenste identiteit, de positionering van de marktspelers en raakvlakken met de doelgroep in kaart zijn gebracht, wordt er een relevante en onderscheidende positionering ontwikkeld.

Wil jij ook een sterke en onderscheidende strategie ontwikkeling, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je er simpelweg geen tijd voor? Dan is het tijd voor een kop koffie bij ons op kantoor. Want wij doen niets liever en gaan graag met je in gesprek!

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

SPARREN MET

SIV

+31 24 202 21 66

Siv is een mensenmens, maar ook een merkenmens. Niemand weet meer van merkidentiteit, wat is je wens?

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl