Autobedrijf De Baaij – Naamswijziging en herpositionering

Samen met Autobedrijf De Baaij (voorheen Bosch Car Service van Gool) zijn we het avontuur aangegaan de naamswijziging en herpositionering te laten slagen. Hoe we dit hebben gedaan? Bekijk hier de case.

Doel:

Thijs De Baaij was al vijf jaar trotse eigenaar van voormalig Bosch Car Service van Gool toen hij bij ons aanklopte. In die vijf jaar werd het duidelijk dat er redelijk wat veranderd was. Daarom was het doel:

Het re-branden van het voormalig Bosch Car Service van Gool.

Wat hebben we gedaan?

Het hele branding traject, van A tot Z. Zoals elk branding traject begonnen we bij een strategische sessie en onderzoek. Wie zijn de concurrenten? Hoe gedragen zij zich? Wat maakt hen uniek? Wat is de huidige identiteit? Waar wilt de organisatie naartoe? Hoe denken de doelgroep en partners over de organisatie? Allemaal vragen die werden beantwoord in het proces.

Nadat we het totaalplaatje voor ogen hadden, kwamen alle merkmodellen tevoorschijn. Welke stappen moeten we nemen om tot de gewenste identiteit te komen? Welke strategie past daarbij? Wat maakt de organisatie nou echt uniek? Welk verhaal past bij het merk? Dankzij het invullen van alle merkmodellen heb je meer dan genoeg input voor een strategie. Daarna komt het moeilijke, keuzes maken. Wat is nou écht relevant? Eigenlijk, hoe gaat de organisatie zich positioneren? Tijdens dit proces zijn er verschillende concepten geweest. Van Thuis bij Thijs tot het uiteindelijke concept: Uw thuishaven voor uw auto.

Vanuit de nieuwe positionering en de strategiebepaling werd er gesleuteld aan ‘the brand’. Het merk werd van begin tot eind uitgewerkt en gepresenteerd in een brandcode. De rode draad van het merk, waarop altijd teruggevallen kan worden. De basis voor alle merkuitingen die worden ontwikkeld, maar ook voor de gedragingen van bedrijfsleden.

Resultaat:

Een sterk merk met een relevant verhaal en een trotse ondernemer en medewerkers. Of de herpositionering succesvol was? Jazeker, Autobedrijf De Baaij is Autobedrijf van het jaar geworden! Benieuwd hoe dit ging?

0
40
image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl