De start – Professioneel aanklooien #000/100

sep 29, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Afgelopen week was het 6 jaar geleden dat ik mijzelf inschreef bij de KVK. Het was mistig die dag, net als het pad dat ik afgelopen 6 jaar bewandeld heb. Ik krijg als jonge hond veel vragen over mijn grootste ondernemerslessen, vandaar dat ik besloten heb om dit uit te werken in 100 tips. Naast dat ik het erg leuk vind om mensen mee te nemen in mijn avontuur, vind ik het ook super tof om het op papier te zetten. Deze zal ik de komende tijd gefaseerd met jullie gaan delen.

“Professioneel Aanklooien”

Ik noem hetgeen ik doe “Professioneel Aanklooien”, want als we eerlijk zijn naar elkaar – we hebben eigenlijk allemaal geen idee wat we aan het doen zijn. Ja, we doen wat we denken dat werkt, of weten dat werkt, maar de uiteindelijke keuzes die we maken zijn toch nog vaak basis van onderbuikgevoel. Mijn gevoelens staan nu op papier in de vorm van tips. Ja, dit is spannend omdat ik me hier natuurlijk als een soort hybride schietschijf opstel, maar ik denk dat je kwetsbaar opstellen een groot goed is in de ontwikkelingen van de huidige samenleving. Ja, ik maak fouten, en ja daar ben ik trots op.

Rise by lifting others

Het zal vast niet allemaal even juist zijn, maar veel fouten maken heeft mij de afgelopen jaren geholpen om te komen waar ik nu ben. Ik geloof dat ik zelf het snelst kan groeien wanneer ik anderen laat groeien in het kader van “Rise by lifting others”. Heb je het idee dat iemand iets aan deze tip heeft? Tag hem dan hieronder, zo kunnen we elkaar helpen groeien. Tips en feedback zijn meer dan welkom, want als jullie verhaal goed is, is mijn verhaal dat ook.

En nu volhouden

Ik hoor het je denken, hoe ga je dit nou in hemelsnaam volhouden Siv? En ga je er echt 100 schrijven? Zit hier überhaupt wel iemand op te wachten? Geen idee, maar daar komen we vanzelf achter. Ik heb me voorgenomen om meer te doen wat ik leuk vind, en daarom dat ik graag meer zou ga schrijven. Aangezien ik de aandachtsspanne van een eekhoorn kan hebben wil ik er voor zorgen dat de leestijd niet langer dan een minuut is. Dus, tot de volgende!

 

"Ja een rijmpje hoort, bij elk bericht. 
Want wat was het leven zonder gedicht. 
Op naar de honderd, dit is nummer nul.
Tips bij ondernemen, goedbedoelde flauwekul."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *