BlogsDemi's ervaringen II - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

oktober 17, 2018

Demi's ervaringen Part II

Een eerste ervaring met content design

Demi is onze nieuwe junior marketeer en schrijft tweewekelijks een blog waarin zij haar ervaringen bij Codebreakers deelt. Benieuwd naar wat Demi afgelopen twee weken heeft geleerd? Hieronder vertelt zij het graag!

‘Weer twee weken voorbij, wat vliegt de tijd! Na een zestal weken bij Codebreakers is het tijd voor mijn tweede ervaring-blog, waarin ik mijn ervaringen van afgelopen twee weken met jullie deel. Benieuwd wat ik deze weken mee heb gemaakt? Lees snel verder.’

Social media, belangrijker dan ooit tevoren

‘Afgelopen twee weken heb ik mij onder andere bezig gehouden met content design voor verschillende klanten. Dit houdt in: het ontwikkelen van social media content en het inplannen hiervan. Voor mij als junior marketeer is content management een belangrijke taak. Ik heb een mini-onderzoek gedaan wat betreft de cijfers omtrent het gebruik van sociale media. En ik kan je vertellen: de cijfers zijn indrukwekkend. Onderzoek van het CBS laat zien dat jongvolwassenen tussen de 18 en 25 (de categorie waar ik zelf dus onder val), steeds meer uren per dag bezig zijn met sociale media. Voor bedrijven natuurlijk een mooie kans om hier op in te spelen. Steeds meer bedrijven zien gelukkig de waarde in van sociale media en gaan hierin als een speer. Het is mijn taak als marketeer om bedrijven verder op weg te helpen hun sociale kanalen zo goed mogelijk in te richten. De content die gepubliceerd wordt door de bedrijven moet zo goed mogelijk aansluiten bij de kernwaarden van de organisatie. Zoals wij bij Codebreakers zo mooi zeggen: door marketing in te zetten, vertel jij als organisatie jouw verhaal.

Ik heb ervaren dat het belangrijk is om te kijken waar het bedrijf nu echt voor staat en dat te verwerken in mijn dagelijkse werkzaamheden wat betreft content management. Wat willen wij als bedrijf vertellen en met wat voor een doel worden onze posts geplaatst? Social media moet natuurlijk vooral leuk zijn, maar het kan ook informatief, leerzaam of verbindend zijn. Belangrijk is in ieder geval dat de kernwaarden van de organisatie goed geanalyseerd worden en daar relevante content bij geschreven wordt. Tijdens mijn universitaire studie heb ik mijn analytisch vermogen ontwikkeld, en nu kan ik het eindelijk inzetten in de praktijk. En dat vind ik ontzettend gaaf!’

Doe ik dan niet mee aan die social media trend?

‘Nu zul je je misschien afvragen: jij bent ook jongvolwassen, hoe zit het dan met jouw social media gebruik? En ik zal eerlijk bekennen: ik check mijn Facebook en Instagram ook regelmatig, maar om te zeggen dat ik er slechter van slaap zoals anderen in het onderzoek van het CBS? Dat gaat mij iets te ver. Doordat ik nu zelf bewust bezig ben met content management voor klanten, merk ik wel dat social media op mij als consument ook effect heeft. Hier was ik me voorheen helemaal niet bewust van, maar ook ik word wel degelijk beïnvloed door social media. Posts van bekenden zijn natuurlijk leuk om te bekijken, maar écht beïnvloed word ik door advertenties of posts van bedrijven die nieuwe producten tonen. Tijdens mijn studie werd me dit meermaals op het hart gedrukt, maar door mijn kennis in de praktijk te brengen, merk ik pas hoe belangrijk dat psychologische gedeelte van marketing eigenlijk is! En dat is voor mij nog meer de bevestiging dat ik afgestudeerd ben in de goede richting, yes!’

codebreakers-social-media

Social media + Marketing = Fun

‘Dat marketing helemaal bij mij past, wist ik natuurlijk al. Maar dat het in de praktijk zoveel fun is? Yes, ook daar kom ik nu achter. Het content management en inrichten van social media vind ik tof om te doen en daar zou ik me graag verder in willen ontwikkelen. Ik weet wel zeker dat dat hier bij Codebreakers gaat lukken. Social media van Codebreakers heb ik ook onder mijn hoede. Benieuwd wat wij te vertellen hebben? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Zo blijven we vriendjes voor altijd.’