BlogsDemi's ervaringen III - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

oktober 31, 2018

Demi's ervaringen Part III

'Gun jezelf de tijd om te ontwikkelen en te leren, zo zul je vanzelf je eigen geluk genereren’

Inmiddels een jaartje ouder schrijft Demi alweer haar derde ervaringsblog. Ze wordt er getraind in, al zegt ze zelf. Demi is onze junior marketeer en tweewekelijks deelt zij haar ervaringen bij Codebreakers door middel van een blog. Eens kijken hoe het er op dit moment voor staat.

Demi, vertel eens. Eind oktober, twee maanden verder. Hoe staat het ervoor met jouw persoonlijke ontwikkeling bij Codebreakers?

“Met mijn persoonlijke ontwikkeling gaat het perfect, met mijzelf trouwens ook. Het schrijven van blogs voor Codebreakers – ervaringsblogs – maar ook voor klanten, wordt een steeds groter onderdeel binnen mijn takenpakket. Het is leuk om te merken dat me dit steeds gemakkelijker af gaat. Het schrijven van een blog met een specifiek trefwoord kan voor een website veel opleveren. Een website kan daardoor een betere positie verkrijgen in de ranking via Google wanneer er gezocht wordt op het desbetreffende zoekwoord. Dit is een duurzame manier van investeren in je eigen website. Lijkt je dit ook wel wat, maar kom je er zelf niet uit? Dan ben ik er met mijn collega’s om je met alle liefde en plezier te helpen.

Afgelopen week zag ik voor het eerst wat voor een resultaat dit heeft in de praktijk. Tijdens mijn studie heb ik een gastcollege gevolgd waarin SEO centraal stond. Door een blog te schrijven, is een beter SEO resultaat dus haalbaar. Mijn blog zorgde ervoor dat één van onze klanten 3e (!) gerankt werd op dat moment in de zoekresultaten, terwijl ze daarvoor niet eens vindbaar waren via die zoekterm. Ik deed een sprong in de lucht: super tof om te zien dat het daadwerkelijk iets oplevert!”

https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/10/BlogDemi3.jpg

Het is net als in een voetbalwedstrijd

“Qua persoonlijke ontwikkeling leer ik nog steeds iedere week bij. Door gedetailleerde feedback van mijn collega’s leer ik super snel. En bij Codebreakers gaat dat op een speciale manier: duidelijk, maar altijd met de intentie om iemand beter te maken. Het is eigenlijk net als op zondag: wanneer ik samen met mijn voetbalteam voor een driepunter speel, en het loopt niet helemaal zoals ik wil, spreekt een teamgenoot me daarop aan. Fanatisme, een drive waar je U tegen zegt, en de wil om samen beter te worden en te winnen, staan altijd voorop. Stiekem ben ik een beetje perfectionistisch, het liefst doe ik alles in één keer goed. Zowel bij Codebreakers als marketeer, als in mijn dagelijkse dingen. Soms moet ik me erbij neerleggen dat dat niet altijd kan, en daar moet ik mee leren leven. Best lastig als je een beetje eigenwijs en perfectionistisch bent. Maar, iemand die geen fouten maakt, leert ook niks. Dat is toch wel iets waar ik me afgelopen twee maanden aan heb vastgehouden, en met dat in mijn achterhoofd gaat het heel goed. Ik wil dan ook iedere (bijna) afgestudeerde of starter meegeven: wees niet bang om fouten te maken, want van je fouten leer je. Geef jezelf de kans om je te ontwikkelen, en gun jezelf de tijd om erachter te komen wat je écht leuk vind en waar je écht gelukkig van word. Met deze insteek kwam ik begin september bij Codebreakers binnen, en dat is ook net het doel van mijn meewerkperiode hier bij Codebreakers. Als junior marketeer heb ik nog een hoop te leren, maar ik merk in ieder geval dat ik op mijn plek ben in de marketingwereld en dat ik van mijn werk hier gelukkig word. En ik kan zeggen: na pakweg 5 jaar uit boeken studeren aan de universiteit is dat toch best wel fijn.”

2 months down, a few more to go

“Nieuwsgierig geworden naar mijn persoonlijke ontwikkeling die ik afgelopen twee maanden heb doorgemaakt? In mijn andere blogs lees je wat ik afgelopen weken gedaan heb. En ik kan je vertellen, dat is heel veel. Zo heb ik al mogen proeven van Analytics, Adwords, Mailchimp en HTML, het schrijven van social media content en blogs. Dus, waar wacht je nog op?”