BlogsDemi's ervaringen IV - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

november 14, 2018

Demi's ervaringen Part IV

"Het leven van een starter vanuit een prikkelend perspectief, leren van mijn fouten, dat neem ik voor lief"

“Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie enthousiaste reacties op mijn blogs. De afgelopen weken werk ik met veel plezier iedere twee weken aan een blog voor Codebreakers. Eerlijk gezegd vond ik het maar spannend. Zouden mijn blogs wel gelezen worden en zouden ze wel gewaardeerd worden? Maar volgens mij is dat het geval. Mooi! Ik deze blog vertel ik jullie wat ik de eerste twee weken van november meegemaakt heb hier bij Codebreakers. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Het leven van een starter

Het leven van een starter is niet altijd rooskleurig. Werkervaring opdoen bij een marketingbureau en ook nog twee dagen per week een bijbaan in een kledingzaak, waardoor een werkweek standaard uit ongeveer 50 uur bestaat, is niet altijd makkelijk. Dat is toch wel even wennen na 5 jaar studeren. Maar, voor iets wat je met passie doet, maakt het niet uit hoe veel tijd het in beslag neemt. En dat is bij mij gelukkig het geval. Zoals ik in één van mijn eerdere blogs al vertelde, het is toch wel heel fijn als je de bevestiging krijgt dat je de goede studie hebt afgerond en daar in de praktijk ook je interesses liggen. Als je iets heel graag wil, moet je er zeker voor gaan en er hard voor werken. Dat is altijd mijn motto geweest. En met dat in mijn achterhoofd mag ik met trots zeggen dat ik volgende week mijn masterdiploma ga ophalen.

https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/11/BlogDemiPartIV.jpg

Je kan drie keer vallen, zolang je maar vier keer opstaat

Hier bij Codebreakers heb ik het geluk dat ik begeleid wordt door een aantal lieve, betrokken collega’s, waar ik een hoop van leer. Maar ook als zij afwezig zijn, moet ik leren op mijn eigen benen te staan en mijn eigen beslissingen te maken. Zo moest ik afgelopen week zelf een klant bellen voor overleg en maakte ik mijn eigen beslissingen wat betreft social media content. Zelfstandig leren werken en dus beslissingen maken hoort er ook bij. En ook al ben ik soms wel eens bang de verkeerde keuzes te maken, je kunt maar beter de beslissing maken en ervan leren, dan de fout uitstellen, want dan leer je nooit. Deze knop heb ik moeten omzetten en dat gaat me tot nu toe best goed af.

Natuurlijk wil ik niet klinken als jullie lieve oma met al mijn wijze adviezen, maar neem maar van mij aan dat het tijd nodig heeft om jezelf op carrièrevlak te ontplooien. En dat is helemaal niet erg. Gun jezelf de tijd om dingen te leren. Stel je open op naar collega’s die al een paar jaar ervaring hebben, neem hun adviezen aan en wees niet bang om dingen te vragen. Zij zijn ook ooit ergens begonnen en hebben het ook moeten leren. Liever 10 keer vragen en het goed doen, dan één keer te weinig vragen en het verprutsen.

Just go for it!

Ik kan iedereen die aan de universiteit heeft gestudeerd en tijdens de studie geen stage gelopen heeft, aanbevelen dat na je studie nog te doen. Just go for it! Mijn periode hier bij Codebreakers geeft mij nieuwe inzichten, ik ontwikkel me op professioneel vlak en kom er achter wat ik niet, maar ook vooral wél leuk vindt. En daar horen beslissingen en verantwoordelijkheden bij. Gedurende de afgelopen weken heb ik van verschillende marketing facetten al iets mogen proeven, wat je in mijn andere blogs terug kunt lezen. Benieuwd naar wat ik nog meer meegemaakt heb (en ga meemaken in de toekomst)? Lees mijn blogs of volg Codebreakers op Facebook, Instagram of LinkedIn. Daar wordt je op de hoogte gehouden van mijn blogs en andere nieuwtjes en info!”