BlogsDemi's ervaringen V - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

november 28, 2018

Demi's ervaringen: Part V

Tekst schrijven is zo saai nog niet,
Een mooie boodschap erin verbergen en emoties liggen in het verschiet.

Demi is onze junior marketeer en schrijft tweewekelijks een blog waarin zij haar ervaringen bij Codebreakers deelt. Benieuwd naar wat Demi afgelopen twee weken heeft geleerd? Hieronder vertelt zij het graag!

‘Mijn periode bij Codebreakers vliegt voorbij. Iedere week leer ik bij, en dat geldt ook voor deze week. Daarom wil ik jullie deze week graag iets meer vertellen over mijn ervaringen met WordPress, dé tool voor het bouwen van een website. Wat mijn ervaringen zijn? Lees snel verder!

“Websites maken? Hoe dan?”

Voordat ik aan mijn meewerkstage bij Codebreakers begon, wist ik letterlijk niets van websites bouwen. “Websites maken, hoe gaat dat dan?”, was een vraag die ik tijdens één van mijn eerste dagen stelde. Ik heb bedrijfskunde en marketing gestudeerd, en dat zijn nou niet bepaald technische studies. Zeker niet in Nijmegen, waar ik altijd gestudeerd heb, want daar lag de nadruk altijd op de menselijke kant van een organisatie. Maar goed, eenmaal hier bij Codebreakers kwam ik erachter dat het bouwen van een website best wel leuk kan zijn, al snap ik waarschijnlijk nu pas een heel klein deel van WordPress en het bouwen van een mooie website. Maar hé, het begin moet er wezen.

Waarom een website?

Het hebben van een vette website kan op verschillende manieren nuttig zijn voor je organisatie: Het laat aan het publiek zien wie je bent, wat je doet, en waarom jij als organisatie van toegevoegde waarde kan zijn voor een klant. Het is eigenlijk een uitgebreid online visitekaartje. Maar ook voor het plaatsen van updates, zoals blogs, klantervaringen of cases kan een toevoeging zijn voor je website.

Meer dan 30% van de websites wereldwijd is met behulp van WordPress tot stand gekomen. Je kunt dus wel zeggen dat het dé online tool is voor het bouwen van websites. Het is een bizar handige tool, die zelfs voor een beginner zoals ik makkelijk is in gebruik. Het duurt even voordat ik door had hoe het allemaal precies werkt, maar wanneer je de basis beheerst, wordt het vanzelf leuk. In combinatie met de kennis die ik al heb opgebouwd wat betreft het schrijven van teksten, is het maken van blogs in WordPress erg leuk om te doen. Ik vind het zelfs zó leuk, dat ik misschien ooit wel een eigen blog wil beginnen online.

Tekstschrijven = Fun

Het schrijven van teksten voor webpagina’s en meedenken over de inrichting hiervan is iets wat ik écht leuk vind om te doen. Het wordt straks met al mijn interesses nog lastig om me ergens op te gaan focussen. Maar dat komt vast helemaal goed. Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar wat ik afgelopen periode nog meer geleerd heb? Bekijk dan hier mijn andere blogs.’