BlogsDemi vertelt - - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

oktober 3, 2018

Demi vertelt: haar eerste weken als Codebreaker

Afgestudeerd, en dan?

Met een brede interesse in marketing en een bak vol nieuwsgierigheid en enthousiasme begon Demi haar avontuur bij Codebreakers. Twee weken geleden deelde zij haar eerste blog en stelde ze zichzelf voor, nu vindt ze het tijd om haar eerste ervaringen te delen. Net zo nieuwsgierig als dat Demi was? Lees snel verder hoe zij haar eerste weken bij Codebreakers ervaart. Vanaf nu is ze zelf aan het woord!

Wat heb je de afgelopen weken gedaan?

‘De deur van Codebreakers ging begin deze maand voor me open: wat geweldig dat ik deze kans krijg! Ik heb in mijn eerste weken al van veel verschillende marketingaspecten mogen proeven. Zo vertelde ik in mijn vorige blog dat ik al kennis heb gemaakt met het maken van nieuwsbrieven in HTML met behulp van de tool MailChimp. Inmiddels heb ik ontdekt wat het programma Google Analytics mij als marketeer kan bieden (en hoe verrassend veel je hiermee kunt doen), hoe ik aantrekkelijke social media content kan schrijven en heb ik mijn eerst blog voor een klant geschreven. Al deze nieuwe praktische inzichten in amper vier weken tijd, wat ontzettend tof!

Niet alleen qua praktische vaardigheden leer ik een hoop, ook qua professionele vaardigheden merk ik dat ik mezelf ontwikkel. Bij het opdoen van werkervaring komt een hoop kijken. Niet alleen krijg ik heel veel nieuwe indrukken en overvalt mijn enthousiasme me wel eens, ook fouten maken hoort erbij. En ja, ik als perfectionist heb hier soms wel eens moeite mee.’

De kunst van Google Analytics

‘Even terug naar wat ik nu écht geleerd heb afgelopen weken. Graag licht ik één specifiek onderwerp even uit, waarvan ik het bestaan wel wist, maar nog nooit zelf mee heb gewerkt: Google Analytics. Mijn ervaring na vier weken met dit programma gewerkt te hebben: het is een bizar handige tool, waar bedrijven – naar mijn mening – veel te weinig mee doen. Ik leerde hoe ik in Google Data Studio een dashboard kan ontwikkelen met daarin de belangrijkste performance statistieken van een website. Dit dashboard brengt de belangrijkste performance statistieken van een website over een bepaalde periode (bijvoorbeeld afgelopen maand) in kaart en hierdoor worden de resultaten makkelijk te analyseren. Vervolgens is het de kunst om iets te doen met deze resultaten: je online marketing strategie aanpassen of een kleine aanpassing implementeren.

Wat ik ontzettend gaaf vind aan mijn stage bij Codebreakers, is dat mijn takenpakket alsmaar uitgebreider wordt en ik daardoor kennis maak met verschillende marketingaspecten in de praktijk. Iedere dag leer ik iets bij, wat dat betreft zit ik nooit stil. Het is net alsof ik op het voetbalveld sta: wanneer je blijft oefenen, word je vanzelf goed in iets.’

De start is daar, hoe nu verder?

Aankomende weken blijft Demi zich als echte Codebreaker verder ontwikkelen. Niet alleen qua praktijkvaardigheden, maar zeker ook op professioneel gebied. Benieuwd naar haar ervaringen? Vanaf nu zijn tweewekelijks haar blogs te lezen, waarin zij jullie graag op de hoogte houdt van haar nieuwe inzichten en ervaringen bij Codebreakers. Wij vinden het tof dat zij haar verhaal met ons allemaal wil delen en zij zichzelf komt ontwikkelen als marketeer. Benieuwd wat Codebreakers nog meer doet? Neem dan snel hier een kijkje.