Huisstijlontwikkeling

HomeGraphic designHuisstijlontwikkeling

Wat is een huisstijl?

Als merk heb je verschillende uitingen. Zo heb je waarschijnlijk een website, een logo, visitekaartjes, interne verslagen en meer. Al deze verschillende uitingen moeten met elkaar overeenkomen. Hiervoor is huisstijlontwikkeling in het leven geroepen. Wij zijn van mening dat een huisstijl meer is dan alleen een logo. Een logo is een onderdeel van het hele verhaal dat je wil vertellen. Maar een complete huisstijl bestaat uit een merknaam, merkstijl en merktaal. Een huisstijl is de gehele presentatie van je organisatie.

Doel

Het belangrijkste doel – en tegelijkertijd ook een voordeel – is dat een huisstijl je identiteit versterkt. Die identiteit zorgt op zijn beurt weer voor snellere bekendheid. Ook zonder logo moet je organisatie herkenbaar zijn. Een huisstijl geeft je klanten een bepaalde indruk. Op basis van je huisstijl werk je aan je imago. Zo blijkt dat een huisstijl redelijk belangrijk is. Daarnaast is het een goede manier om je als organisatie te onderscheiden ten opzichte van de concurrenten. Een onderscheidende huisstijl laat een organisatie eruit springen.

Wanneer laat je het logo zien en wanneer niet?

Een huisstijl kan je net zo groot maken als je zelf wilt. Een huisstijl bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

  • Logo: Hoe ziet het logo eruit? Hoe moet het gebruikt worden? Wanneer laten we het logo zien en wanneer niet?
  • Logo pay-off: De zin achter het merk. Het is de belofte die je als merk doet. Het idee hiervan is dat mensen bij het horen van de slogan aan een merk denken.
  • Kleurgebruik: Welke kleur vertegenwoordigt het merk? Denk goed na over de betekenis van kleuren. Wil je luxe uitstralen? Dan is de kleur roze niet zo’n strak plan.
  • Typografie: Gebruik je Times New Roman? Of past een moderne typografie misschien beter bij jouw organisatie?
  • Lay-out: Welke vormen van de lay-out dragen bij aan de herkenning van jouw organisatie? Bij ons zijn dat bijvoorbeeld de strakke lijnen.
  • Fotografie: Zorg voor consistentie in de afbeeldingen die worden gebruikt. Het zou gaaf zijn als mensen bij het zien van jouw foto’s aan jouw organisatie denken.

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd naar onze skills op het gebied van graphic design? Bekijk hieronder de huisstijlen die wij al ontwikkeld hebben. Nieuwsgierig geworden naar het proces achter deze huisstijl? Of zit je steeds meer te denken aan een nieuwe huisstijl? Kom gerust langs of laat wat van je horen.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

LEER VAN

LOES

+31 24 202 21 66

Loes vertelt je alles op het gebied van grafisch. Het is geen tovertaal, maar soms lijkt het wel magisch.

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl