Adverteren op social media

HomeOnline marketingAdverteren op social media

Adverteren op social media

Adverteren op social media, ook wel social advertising genoemd, is het plaatsen van betaalde content op verschillende social media kanalen. Voordeel hiervan is dat je in staat bent om zeer doelgericht te targeten. Denk bijvoorbeeld aan een specifieke leeftijdsgroep, interesses en woonplaats. Op Facebook, maar ook op LinkedIn, Instagram en Twitter. Niet alleen het adverteren kunnen wij voor je doen, maar ook het creëren van content nemen we uit handen. Het adverteren op social media valt onder online marketing, het beheren van verschillende pagina’s valt als social media bureau Nijmegen onder een ander domein.

Adverteren op Facebook

Facebook behoeft natuurlijk geen introductie. Iedereen is op Facebook te vinden, nou ja, bijna iedereen. Doordat het aantal posts op Facebook de afgelopen jaren explosief is gegroeid, daalt het organische bereik van merken/bedrijven op Facebook al enige tijd. Bij veel bedrijven is het organisch bereik zelfs nog maar een paar procent van al hun volgers. Om toch het gewenste bereik te behalen ben je als bedrijf bijna verplicht om te adverteren op Facebook. En zo erg is dat niet, het medium biedt je namelijk volop mogelijkheden!

Natuurlijk mag het organische gedeelte niet achterblijven, maar daarvoor moet je bij ons social media bureau kijken.

Doelgerichte targeting

Met behulp van Facebook kunnen we zeer doelgericht adverteren. Hoe ziet je doelgroep er uit? Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen? Komen ze uit Nijmegen, of ergens uit de randstad?

Enkele van de targetingopties zijn:

 • Demografisch
  • Leeftijd en geslacht
  • Relatie
  • Opleidingsniveau en eventuele baan
 • Geografisch
  • Land en plaats
 • Interesses
  • Amusement
  • Eten en drinken
  • Hobby’s en sport
 • Remarketing

Twitter, LinkedIn, Instagram en meer

Naast Facebook zijn er natuurlijk nog veel meer social media kanalen. Denk aan Instagram, LinkedIn en Twitter. Oh en Pinterest, Snapchat en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat wil je precies bereiken? Of beter gezegd, wie wil je precies bereiken? Elk kanaal heeft namelijk een erg specifieke doelgroep. Zo is Snapchat erg populair bij de doelgroep onder de 25 jaar, maar scoort LinkedIn weer veel beter bij een wat oudere en zakelijkere doelgroep.

Welk kanaal past het beste bij jouw doelgroep? Wij gaan hier graag over in gesprek!

Social media door Codebreakers

Er is heel veel mogelijk op gebied van social media. Voor het uitbesteden van social media ben je ook bij ons aan het juiste adres, alhoewel we je wel verwijzen naar social media codebreakers. Je mag natuurlijk ook via onderstaande button contact opnemen, maar daar staat nog veel meer informatie over social media.

Al in bezit van een Facebook (of ander kanaal) pagina, maar haal je er niet voldoende uit? Kom dan snel een kop koffie drinken en we gaan samen op avontuur. Samen op weg naar online succes!

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

Behoefte aan online succes?

Neem hier direct contact op met een Codebreaker. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scroll
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl