Zoekmachine adverteren (SEA)

HomeOnline marketingZoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA) definitie

Zoekmachine adverteren, of in het Engels Search Engine Advertising (SEA). SEA is het adverteren in de belangrijkste zoekmachines. Wij maken voornamelijk gebruik van Google AdWords, maar adverteren in andere zoekmachines behoort natuurlijk ook tot het zoekmachine adverteren. Door te betalen kom je bovenin de zoekresultaten van deze zoekmachine. De eerste pagina is namelijk de enige pagina die telt. Want zeg eens eerlijk, heb jij zelf weleens pagina 2 van de zoekresultaten bekeken?

Hoe werkt dat zoekmachine adverteren dan?

Maar goed, zelfs als je bereid bent om veel te betalen geeft dat (helaas) nog niet de garantie om ook daadwerkelijk bovenin Google te staan. Elke advertentie wordt namelijk door Google zelf beoordeeld op meerdere aspecten. De mannen uit Sillicon Valley willen natuurlijk wel dat gebruikers van de zoekmachine relevante advertenties te zien krijgen. Zij streven naar een optimale gebruikerservaring. Klinkt vrij logisch toch? We willen zelf namelijk ook meteen de juiste website vinden als we een zoekmachine gebruiken. Maar waar letten ze dan op?

Beoordelingscriteria van Google: de kwaliteitsscore.

De kwaliteitsscore van Google wordt voor elk zoekwoord berekend op basis van een aantal factoren. Een 10 is het allerhoogste en bij een kwaliteitsscore van 1 ga je erg veel betalen per click. Welke factoren zijn van belang?

  • Click-through-rate (CTR) oftewel de verwachte klikfrequentie.
  • De geschiedenis/historie van de CTR van URL die wordt weergegeven (de zichtbare url).
  • Algehele CTR van je gehele Google AdWords account. De accountgeschiedenis.
  • Kwaliteit van je bestemmingspagina. Is de pagina waar de bezoeker op uitkomt wel degelijk relevant?
  • De relevantie van de gekozen zoekwoorden ten opzichte van de advertentie die je geschreven hebt.
  • De relevantie van het zoekwoord ten opzichte van de zoekopdracht van de gebruiker van de zoekmachine (de potentiële klant).

Zoekmachine adverteren (SEA) door Codebreakers

Bij de online marketing afdeling van Codebreakers vinden we dit het leukste wat er is. Voor velen is dit niet voor te stellen, en dat kunnen we ook wel begrijpen. Niet iedereen wordt vrolijk van het analyseren van data. Maar klanten worden wel erg vrolijk als dit nieuwe handel oplevert. En daar zijn wij dan weer trots op. Benieuwd of adverteren in Google ook voor jouw bedrijf interessant is? Neem contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Geen zin om te betalen per click? Kijk dan eens bij zoekmachine optimalisatie (SEO).

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

Behoefte aan online succes?

Neem hier direct contact op met een Codebreaker. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scroll
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl