Zoekmachine optimalisatie (SEO)

HomeOnline marketingZoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) definitie

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization – zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. SEO betreft de organische zoekresultaten in Google, Yahoo! of Bing. De organische zoekresultaten zijn de resultaten die onder de betaalde advertenties (SEA) weergegeven worden in de zoekmachines. Bekijk ook eens onze definitie van zoekmachinemarketing op Ensie.nl, een online encyclopedie waar wij graag onze kennis delen.

Stappenplan SEO-strategie

Om goed vindbaar te zijn in de belangrijkste zoekmachines moet je aan verschillende eisen voldoen. Deze eisen veranderen snel en daarom is het belangrijk hier een professionele partij voor in te schakelen. Grote kans dat jij hier nu bent via Google, door bijvoorbeeld te zoeken op Online marketing Nijmegen of Zoekmachine optimalisatie (SEO). Denk er eens over na wat Google voor jouw bedrijf kan betekenen. Kijk je zelf weleens verder dan de eerste pagina?

Stap 1: SEO vooronderzoek

We beginnen met het stellen van de juiste vragen. Wat wil je bereiken met zoekmachine optimalisatie? Wie wil je bereiken? Waar wil je graag op gevonden worden? En waar word je nu al op gevonden? Wil je enkel gevonden worden op de bedrijfsnaam of op een specifieke term waar potentiële klanten op zoeken?

Stap 2: Onderzoek

Als duidelijk is wat je zelf wilt, gaan we kijken naar de concurrentie. Hoe sterk is je concurrentie? Of heb je eigenlijk helemaal geen concurrentie? Door middel van een keyword-analyse (zoekwoordenonderzoek) bepalen we de kansen en het zoekvolume van bepaalde zoektermen.

Is de content die op de website staat SEO-geoptimaliseerd? Komen de juiste keywords terug? Is de site-structuur goed opgebouwd? Dit zijn vragen waar wij bij deze stap antwoorden op geven.

Stap 3: Actie en optimalisatie

Tijd voor actie. Door het doorlopen van de voorgaande fases hebben we nu een goed beeld van de prestaties van de website. Het optimaliseren kan beginnen!

Crossmediale campagne

Het kan zijn dat enkel het optimaliseren van de website nog niet het juiste resultaat heeft opgeleverd. Of misschien draagt je SEO-campagne dusdanig bij aan een verhoging van de omzet, dat je op zoek bent naar meer! Ook dat kan. Als online marketingbureau biedt Codebreakers namelijk ook adverteren in Google (SEA), adverteren op social media en contentmarketing aan.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

BELLEN MET

BAS

+31 24 202 21 66

Bas zijn marketing skills zijn onbegrensd. Stel hem een vraag en hij helpt je met wat je wenst.

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl