Deel je kennis – Professioneel aanklooien #001/100

okt 20, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Deel je kennis

LEESTIJD: 1 MINUUT

Alsmaar je kennis delen is als het verankeren van een schip. Het staat dan vast en het kan van alle kanten goed bekeken worden. Je kennis is jouw verhaal. Informatie is tegenwoordig overal te vinden. Laat zien dat jij de juiste informatie weet te vinden, te implementeren en vast te binden. Manage je kennis. Zorg dat mensen zien dat jij je gegevens goed gebruikt en toepast. Straal total leadership uit. Daarom ga ik een serie blogs posten – waarvan deze de eerste is – waarin ik mijn kennis met jullie deel.

Delen is leren

Delen is vermenigvuldigen, lekker flauw maar wel waar. Door je kennis te delen met anderen kunnen zij jouw kennis aanvullen, aanscherpen, aan de kaak stellen en bekritiseren. Zo kan je eigen kennis groeien en verbeteren. Deel bijvoorbeeld artikelen op Facebook of plaats blogs die met jouw specifieke vakgebied te maken hebben op LinkedIn. De klasse en kwaliteit van je kennis, en dat van jouw gesprekspartners, wordt dan hoger. Mensen reageren op een bepaald kennisniveau. Als zij jou zien als expert of specialist, zal je veel vaker aangesproken of gevraagd worden over specifieke zaken. Verdiep je in je vakgebied en zorg dat mensen jou zien als expert. Dommer zal je er niet van worden, alleen maar slimmer.

Zelf groeien

It’s not about what to earn, but to learn. Dus blijf altijd leren. Zorg dat je je kennis op orde krijgt – archiveer het. Dan heb je je kennis concreet en kan je het gaan aanvullen. De kennis die je deelt is onderdeel van het verhaal dat je vertelt. Jouw identiteit is jouw verhaal. Dus deel je kennis en zorg dat je total leadership uitstraalt. Wat is jouw specialisme? Waar heb jij veel kennis van?

 

"Deel je kennis en concretiseer je kwaliteit,
Dan verbreed je wat je weet geheid.
Kom achter mijn kennis; lees deze blogreeks,
Lees en deel informatie, wees geen leek."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *