Let op de tijd – Professioneel aanklooien #002 /100

okt 23, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Let op de tijd

LEESTIJD: 1 MINUUT 

Begrenst zijn we allemaal, minuut na minuut na minuut. Tijd is gewoon het grootste goed wat we hebben. De tijd vliegt altijd sneller dan je denkt. Voor iedereen zit er maar vierentwintig uur in een dag. Het efficiënt inzetten van tijd is dus ontzettend relevant en belangrijk – daarom is deze tip ook binnen twee minuten te lezen. Let op de tijd. Weet ook wat je tijd waard is. Iemand moet ervoor betalen, of jij dat nou zelf bent of de klant is. Ze zeggen niet voor niets: tijd is geld.

Je bent niet alleen

Het gaat om je eigen tijd, maar ook om de tijd van anderen. Als je in gesprek zit met iemand anders, dan heeft die persoon ook een bepaalde tijdframe in gedachten. Zij hebben ook afspraken en een dagplanning die zij belangrijk achten. Wees duidelijk over hoeveel tijd je hebt, dan kan je je verhaal op de juiste manier opbouwen. Als er geen opbouw in je verhaal zit, dan komt het minder goed over.

Manage indirect de tijd van de ander

Tijd gaat altijd sneller dan je denkt. Behalve als je bij de bushalte in de druilerige regen en de gure wind op de bus wacht. Wat je in een gesprek wel moet voorkomen is constant op je horloge kijken. Dat is uit den boze, want dat komt vervelend over voor je gesprekspartner. Manage je eigen tijd en communiceer het, dan manage je ook meteen de tijd van de ander. Daarmee kan je sneller to the point komen. Dan kan je die vierentwintig uur zo efficiënt mogelijk indelen en kan je met je organisatie lekker doorstomen.

 

"Kom telkens to the point en manage je tijd, 
Anders ben je zo je hele efficiëntie kwijt. 
Want niet alleen jouw aandacht is kostbaar,
Let op de tijd, dan is veel meer haalbaar."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *