Werk op basis van de self-determination-theory – Professioneel aanklooien #003 /100

okt 24, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Werk op basis van de self-determination-theory

LEESTIJD: 1 MINUUT

Constant vanuit je intrinsieke motivatie werken is geweldig. Je kunt dan namelijk altijd doen wat je leuk vindt. Werkgeluk is essentieel. Als je werkt vanuit de self-determination theory – als je iets doet waar je passie voor hebt, waar je goed in bent en met mensen die je mega tof vindt – dan behaal je dat geluk. Werk op basis van de self-determination theory en je krijgt te maken met magie.

Blijf rationeel

Er zijn altijd mensen die de taken die jij minder leuk vindt wel graag doen. Ik vind het namelijk vreselijk om de administratie te moeten doen, terwijl onze boekhouder daar juist op kickt. Maar blijf natuurlijk wel eerlijk naar jezelf. Wat je ware werkzaamheden ook zijn, er komen altijd verraderlijke verantwoordelijkheden bij kijken – kijk dus altijd naar het geheel. Er zullen altijd dingen zijn aan jouw taken die je minder leuk vindt, dat hoort erbij. Dat is het leven. In je professionele leven én in je privéleven zal je met dingen geconfronteerd worden die je liever aan iemand anders overlaat. Maar toch moet je ook dat gewoon aanpakken en je ego, hoe moeilijk dat soms ook is, op zij zetten. Vuistregel daarbij: Winners never quit.

Besteed dingen uit

Als het wel mogelijk is, doe het dan: uitbesteden. Focus op wat jij leuk vindt en zorg dat je de rest uitbesteedt. Zorg dat je op elke specialisatie iemand hebt zitten die daar drift en passie voor heeft. Je zult zien dat er mensen zijn die die taken echt leuk vinden, en sterker nog: ze zijn er ook nog eens beter in dan jij! Zo kun jij op jouw beurt jouw verantwoordelijkheden nemen en specialist worden in jouw domein. Word de beste versie van jezelf. Plant nu je zaden zodat je straks je succes kan oogsten. Haal het beste uit jezelf en ga professioneel aanklooien. En vergeet onderweg natuurlijk niet te genieten.

 

"Kijk naar de motivatie die van binnenin komt, 
Volg je interesses maar maak het niet te bont, 
Jouw passie is wat jou door het leven begeleid,
Wordt specialist in het vak waar jij je aan wijdt."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *