Schrijf een training waar je goed in bent – Professioneel aanklooien #004 /100

okt 27, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Schrijf een training

LEESTIJD: 2 MINUUT

Doen! Dat is natuurlijk overal de gouden regel. Als je je kennis archiveert en activeert kan je voor anderen echt van waarde zijn. Vanaf het moment dat je klaar bent kan je met je concrete kennis de markt op – dan kan je beginnen met het aanboren van die goudmijn. Je kennis is na het inrichten van een training verankerd in een bepaald tijdsbestek waar leerdoelen aan gekoppeld kunnen worden. Als mensen je inhuren lever je je eigen meerwaarde. Zo zie je snel wat je kennis en je tijd waard is. Ze moeten natuurlijk wel eerst die training afnemen. 😉

Vat op je kennis

Vraag jezelf eens af wat je gaat trainen – van welk vakgebied heb jij veel kennis vergaard? Waar weet jij veel vanaf? In een tijd waar informatie in overvloed is, snakken mensen naar informatie van kwaliteit. Als jij daarover beschikt, schrijf die wijsheid dan eens duidelijk op. Schrijf je kennis zo op dat het direct duidelijk is voor mensen die nog onbekend zijn in jouw vakgebied. Want als jij iets aan iemand anders uit kan leggen, dan heb je pas echt goed vat op je kennis.

Maak levels

Zorg dat je training vervolgens ook een opvolger heeft. Maak enkele verschillende levels in je verhaal, zo kunnen mensen herhaaldelijk bij je terug kunnen komen. Op deze manier hou je mensen vast. Je voorkomt hiermee ook dat je je klanten te veel in eens wilt leren. Ook zullen ze door jouw training sneller betrokken zijn bij jou als ondernemer. Vaak zullen ze hierdoor sneller het volgende hoofdstuk van jouw verhaal willen lezen, dan wel leren. Je training heeft dan ook een grotere meerwaarde en kan, wanneer je het inricht als e-learning, eventueel passief inkomen laten genereren.

Start met schrijven

Concretiseer je kennis en deel het. Waar ben jij goed in? Waar kan jij mensen iets over leren? Kan jij bijvoorbeeld heel goed websites bouwen? Schrijf je kennis op en maak er een training van. Stiekem ben ik wel benieuwd: Waar zou jij een training in willen geven? Laat het hieronder weten in de comments.

 

"Schrijf een training waar je goed in bent,
Concretiseer je kennis en creëer content,
Schrijf je kennis helder en duidelijk op en uit,
Daar hel je anderen - en jezelf - mee vooruit."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *