Iedereen kan klant worden – Professioneel aanklooien #005 /100

nov 01, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Iedereen kan klant worden

LEESTIJD: 1 MINUUT

Elk individu kan een klant worden en het spel spelen. Wat je ook doet en wat je vak ook is: iedereen kan klant worden. Iedereen heeft brood nodig, dus een bakker zal altijd werk hebben. Als je een dienstverlening aanbiedt die heel specifiek is, heb je natuurlijk een uitdaging. Maar ook dan gaat het allemaal om je eigen gedraging. Wat je moet leren is dat iedereen op elk punt een bedrijf kan starten dat jou misschien wel nodig heeft.

Alles is veranderlijk

Iemand kan vandaag de dag weinig behoefte hebben aan jouw diensten of producten. Maar dat kan zomaar veranderen. Alles is veranderlijk. Zorg dus dat je altijd met passie over je werk en je vak spreekt. Wees daar oprecht in. Ben enthousiast en duurzaam in je verhaal. Charmeer iedereen verbaal. Want die ene persoon, waar jij toevallig even een mooi praatje mee maakt terwijl je in de rij van de supermarkt staat, kan zomaar een klant van jou worden. Kun je niet oprecht zijn in je enthousiasme? Ga dan direct wat anders doen, en stop met wat je nu doet.

Alles draait om mindset

Prospects kunnen overal zijn. Maar dan ook echt overal – op het postkantoor, op dat familiefeestje en zelfs op vakantie of in de trein. Alles draait om mindset. Het eerste contact kan overal gelegd worden. Een gesprek is altijd mogelijk, niet alleen op netwerkborrels. Zorg dus dat je altijd representatief voor je organisatie handelt en spreekt, dan kan je constant kwalitatief contact leggen. Dan heeft elke persoon die je tegenkomt het potentieel om een klant te worden. En kan hij je klant niet worden, dan is er misschien wel iemand in zijn omgeving die dat wel kan worden. Vraag daar dus ook naar.

Aan de bak

Nee heb je, ja kun je krijgen. Wie niet waagt, wie niet wint. Niet geschoten is altijd mis. Je kent ze allemaal vast wel. Dus hup, aan de bak, want iedereen kant klant worden als je iedereen als potentiële klant ziet. Wat is de gekste plek waar jij ooit een nieuwe klant opgeduikeld hebt?

 

"Iedereen kan klant worden, echt waar.
Waar je klanten vind is onvoorspelbaar.
Interesseer met je passievolle verhaal,
Charmeer je gesprekspartners totaal."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *