Kom nooit te laat – Professioneel aanklooien #006 /100

nov 03, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

0

Kom nooit te laat

LEESTIJD: 1 MINUUT

Fatsoen zit ‘m in de kleine dingen. Kom nooit te laat. Dat wekt irritatie op en dat wil je voorkomen. Want waarom wil je eigenlijk te laat komen? Het is een kwestie van op tijd vertrekken. Als je weet dat je ’s ochtends in de file kan staan, rijd dan eerder weg zodat je de file voor bent of zodat je op tijd uit die file komt.

Tussen de vijf en tien minuten

Als je te laat komt kan je anderen het idee geven dat je prioriteit bij iets ander ligt. Je toont ermee aan hoe belangrijk je iets – maar ook jezelf – vindt. Het gaat dus om respect. Te vroeg komen is ook iets wat je wilt voorkomen, want dan kan er soms een hele ongemakkelijke sfeer ontstaan. Kom tussen tien en vijf minuten van tevoren aan. Eerder of later moet je voorkomen.

Don't make excuses

Bij sommige afspraken mis je een deel van het verhaal als je te laat komt – bijvoorbeeld bij een bijeenkomst, congres of een lezing. Dat is zonde toch? Het is schadelijk voor je imago, want als je te laat komt hebben mensen daar vaak een oordeel over. Als je te laat komt zaag je de poten onder je eigen stoel vandaan. Probeer dat te voorkomen. Er is geen excuus om te laat te komen. Weet je dat je vijf minuten te laat komt, bijv. door een file, bel dan – kleine moeite, en het laat zien dat je proactief bent.

En ja, er zijn genoeg mensen die nu roepen: “Ja, jij wel Siv”. Natuurlijk kom ik ook wel eens te laat, je kunt niet alles hebben. “Professioneel aanklooien” is ook niet bedoeld als reflectie op m’n eigen leven, het draait om wat ik afgelopen jaren geleerd heb. En dat kan ik maar beter te vroeg dan te laat gezegd hebben. 😉

 

"Kom nooit te laat want dat is onprofessioneel.
Mensen hebben over alles wat je doet een oordeel.
Neem je eigen tijd en dat van anderen serieus,
Dan zien mensen je al snel als flink ambitieus."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *