Kanaliseer je social tijd en e-mail – Professioneel aanklooien #008 /100

nov 20, 2017

c0d3br3ak

Blog, Branding

1

Kanaliseer je social tijd en e-mail

LEESTIJD: 1 MINUUT

Het lukt mij nauwelijks, maar ik probeer het vaak wel te doen – het kanaliseren van tijd. Het internet zit namelijk boordevol unieke content. Maar, om nou de hele dag door blogs en social media te struinen is af te raden. Ook je e-mail constant bijhouden is inefficiënt. Perk dit in. Als je de tijd die je spendeert aan social media en e-mail op vaste tijden inplant, dan kan je veel gerichter gaan werken. Eind van de middag bijvoorbeeld.

Het houdt niet op

Social media is een valkuil, want na één artikel gelezen te hebben ga je al snel over op de volgende. Zo kan je snel uren spenderen op het internet en artikel na artikel tot je nemen. E-mail is net zo verraderlijk want ook dat houdt nooit op. Er komen constant mailtjes binnen en het is daarom heel verleidelijk om meteen op alles te reageren. Probeer dit te voorkomen.

Niet vanzelf

Als je op vaste tijden je social media doorneemt en je e-mails afhandelt, dan blijf je er mogelijk minder makkelijk in hangen. Plan het in. Dat is dan je leidraad. Dan kan je er niet per ongeluk te veel of te weinig tijd aan besteden. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Ook kan je goed communiceren naar anderen wanneer je op berichten zal reageren. Zo weten ook zij waar ze aan toe zijn.

 

"Plan je social media en e-mail tijd telkens in,
Want een dagplanning is een goed begin.
Dan weten mensen wat ze kunnen verwachten,
En zullen ze niet onnodig zitten te wachten."

Over Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom (’91) is eigenaar en oprichter van Codebreakers uit Nijmegen. Codebreakers is een resultaatgericht reclamebureau dat proactief helpt om maandelijks taken uit te voeren vanuit een vooraf bepaalde (merk)strategieCodebreakers zorgt voor een verhaal dat je kunt doorvertellen, en als je geen zin/tijd/skills hebt om het zelf te vertellen doen zij het voor je.

Post by c0d3br3ak

One Response to Kanaliseer je social tijd en e-mail – Professioneel aanklooien #008 /100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *