Social media monitoring

HomeSocial mediaSocial media monitoring

Monitoring definitie

Elke dag worden er wereldwijd miljoenen Tweets de wereld in geslingerd en op één dag posten mensen miljoenen foto’s op Facebook. Wie weet zit daar wel iets interessants tussen voor jouw organisatie? Je weet het niet als je er niets mee doet. Wij horen je denken. Hoe kom ik in godsnaam aan al die informatie? Het antwoord zit ‘m in het monitoren. Tijdens social media monitoring ontdek je onder andere wat er over jouw organisatie gezegd wordt. Positief én negatief.

Spreken is zilver en luisteren is goud. Zo werkt dat met monitoren. Door te luisteren ontdek je welke behoeftes en wensen je doelgroep heeft. Best interessant om te weten om zo verder de markt te veroveren. Mensen delen namelijk enorm veel dingen met elkaar, wat voor jou als organisatie kansen biedt.

Met monitoring ontdek je ook wie jouw influencers zijn. Wie zijn er fan van jouw merk? Wie kan jij beïnvloeden om jouw content te delen? Daarnaast zie je welke onderwerpen “hot” zijn. Hier kun jij mooi op inspelen. Slimme tactiek hé?

Waar kijken we naar?

  • Welke content is populair en welke helemaal niet?
  • Is het aantal likes gestegen of juist gedaald?
  • Heb je er nieuwe fans bijgekregen of hebben ze je verlaten?
  • Hoe ziet de doelgroep van de bezoekers van jouw social media eruit?
  • Welke hashtags zijn trending?
  • Op welk moment van de dag wordt jouw profiel het meest bezocht? Lopen ze jouw digitale deur om 12 uur plat of is het dan tamelijk rustig?
  • Hoe vaak worden je posts gedeeld?

Social media monitoring tool

Wist je al dat wij dit voor jou kunnen bijhouden? Wij gebruiken namelijk een social media monitoring tool voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Met deze tool zien we in één overzicht waar onze social media op scoort en waarop niet. Maar dat kan bijvoorbeeld ook voor jou. Aan de hand van een tweewekelijkse analyse wordt alle informatie gebundeld. Waarschijnlijk ben jij opgelucht dat jij je daar niet druk om hoeft te maken en wij vinden het leuk om te doen. Een win-winsituatie dus.

Social media monitoring door Codebreakers

Met een effectieve monitoring strategie kan je alle informatie boven tafel krijgen. Alle informatie is er al. Het is aan jou om te bepalen wat je wilt weten. Heb je geen idee? Wij kunnen je een handje helpen. Natuurlijk onder het genot van een goede bak koffie.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

BELLEN MET

BAS

+31 24 202 21 66

Bas is niet alleen goed met social, hij is ook erg sociaal. Laat die mensen maar komen, hij helpt ze allemaal!

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl