Social media strategie opstellen

HomeSocial mediaSocial media strategie opstellen

Social media strategie

Een social media strategie opstellen klinkt ingewikkeld, maar tegenwoordig komt het neer op een plan om je doel te bereiken. In dit geval op gebied van social media. Een strategie bedenken is de eerste stap met het beginnen van social media. Eigenlijk is een strategie het begin van alles. Wat nou als je besluit Snapchat in te zetten, maar later blijkt het veel slimmer om LinkedIn in te gebruiken? Of vol gas aan de gang gaat met Facebook, terwijl je doelgroep op Instagram zit. Best zonde, vinden wij. Daarom beginnen wij altijd met een strategie. Slim toch?

Werkwijze social media strategie opstellen

Stap 1: Het bepalen van doelstellingen

Deze stap beginnen we door een hoop vragen te stellen. Wat wil je bereiken? Wat draagt social media bij aan de bedrijfsresultaten? Wat zijn jouw verwachtingen? Moeilijke vragen, hè? We stellen er nog meer.

Stap 2: Wie is je doelgroep?

Een social media strategie opstellen begint met focus op de doelgroep. Waar is de doelgroep online te vinden? Zijn ze meer bezig met het verzenden van Tweets of met Snapchat-filters? Kan allemaal. Wie is überhaupt je doelgroep? Weet je dat al? Goed bezig! Dan is de vraag: Welke content vinden zij interessant? Daarnaast focussen we ook op welke soorten social media we kunnen inzetten. Want misschien is het voor jou wel slim om Facebook, LinkedIn, Instagram én Snapchat in te zetten. Dat noemen we een crossmediale social media strategie.

Stap 3: Type content vaststellen

Het bepalen van het soort content staat bij deze stap centraal. Is de content voor elk kanaal verschillend of komt overal dezelfde informatie te staan? Hoe vaak komt er content online? En de meest belangrijkste vraag: Wat voor content wordt er geschreven?

Stap 4: Uitvoering

Uiteindelijk komen we dan aan bij de laatste stap: de uitvoering. Het moment waarop alles op z’n plek komt te staan.

Natuurlijk bestaat dit stappenplan uit veel meer stappen, maar als we dat allemaal vertellen zit je hier morgen nog. Vinden wij niet erg hoor. Maar het is handiger als je gezellig langskomt of hieronder op de button klikt. Scheelt je weer wat tijd. En zo kunnen wij sneller voor je aan de slag.

Een Codebreakers strategie

Zin om te beginnen, maar doe je dat liever met mensen die er verstand van hebben en die het leuk vinden? Of heb je al verschillende social media profielen, maar denk je dat dit beter kan als er een strategie voor bedacht wordt? Dat snappen we. We denken graag met je mee.

Ben je geïnteresseerd?

Zij gingen je voor

BELLEN MET

BAS

+31 24 202 21 66

Bas is niet alleen goed met social, hij is ook erg sociaal. Laat die mensen maar komen, hij helpt ze allemaal!

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl