BrandingTips blogs - Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

juni 15, 2020

Viertal tekst tips voor een verhoogde vindbaarheid van je blogs

De Vindbaarheid van je blogs is belangrijk. En dat is nog zacht uitgedrukt. Als goede tekstschrijver moet je er dus zeker rekening mee houden dat je deze vindbaarheid kunt verhogen met het schrijven van SEO teksten. Ook wel zoekmachine geoptimaliseerde teksten genoemd. Natuurlijk wil je je goed inleven in de doelgroep, maar daarentegen is het ook belangrijk dat dit niet ten kosten gaat van je vindbaarheid. Want het is leuk om een mooi verhaal te vertellen, maar je wilt wel resultaten zien. En je klanten ook. Deze basis tips voor een SEO geoptimaliseerde tekst helpen je verder.

  1. Onderzoek welke zoektermen relevant zijn

Hoger in Google komen doe je door te laten zien dat de context van je blog ook echt aansluit bij hetgeen waar mensen naar op zoek zijn. Nog voordat je begint met het schrijven van je artikel of blog is het dus belangrijk om je keywords alvast op een rijtje te hebben. Deze kunnen uit één of meerdere woorden bestaan. In veel gevallen voeren mensen 2 a 3 woorden in als ze een zoek opdracht doen. Het is aan jou om deze termen strategisch op te delen in:

  1. Een term die centraal staat in je blog en echt moet gaan scoren zoals bijvoorbeeld de term “Vindbare blogs”
  1. Een paar termen die gerelateerd zijn aan de eerste term zoals bijvoorbeeld “SEO teksten schrijven, kwaliteiten als ghostwriter”
  1. Synonymen van de centrale term zoals “tekstschrijver en zoekmachine geoptimaliseerde teksten”

Dit laatste is een oplossing voor het feit dat Google je alsnog lager weg zet in de zoekresultaten als je te vaak hetzelfde woord gebruikt. Dit kom omdat de toevoeging van Semantic search ervoor zorgt dat de search engine steeds beter snapt wat er in je tekst staat. Hierdoor is valsspelen door simpelweg een gewenst zoekwoord te herhalen veel moeilijker. Iets met “Te is nooit goed”of “mensen die vragen worden overgeslagen”.

2. Schrijf je meest belangrijke zoektermen al meteen in de introductie.

Keywords in je titels en koppen zijn erg belangrijk. Dit is het eerste moment waar zoekmachines en je lezers bepalen of je content relevant is. Google telt ongeveer 65 letters vanaf je titel die ze vervolgens laten zien in het zoekresultaten scherm. De rest wordt weggelaten. Het is daarom handig als je jouw zoekwoorden alvast ergens tussen die 65 woorden hebt staan. Zeker als je een lekker lange titel hebt gekozen.

  1. Verwerk links in je blog

Met interne links kun je bezoekers gemakkelijk naar belangrijke plekken op je website brengen. Dit werkt direct goed voor je SEO omdat deze links in Google dan een connectie vormen met je andere content. Twee vliegen in één klap dus.

Met externe links kun je daarnaast verwijzen naar grote en bekende informatie bronnen. Hierdoor is je blog meteen verbonden met andere websites. Dit kan in sommige gevallen voor een lagere score zorgen maar maakt je tegelijkertijd relevanter voor Google.

    1. Hoe meer hoe beter

Ook de frequentie waarmee je blogs plaatst wordt meegenomen in de beoordeling en verhoogt je vindbaarheid. Eigenlijk is een minimum van 3 tot 4 blogs hier optimaal. Dit is de reden waarom blogs zo goed zijn in te zetten zijn voor zoekmachine vindaarhed. Ze worden veel vaker bijgewerkt dan een normale website. Dus. Schrijven maar! Laat het alleen niet ten kosten gaan van de kwaliteit van je teksten.

Natuurlijk zijn er veel geavanceerde manieren om je content nog verder omhoog te schoppen in Google. Maar met deze basis tips bezit je als ghostwriter al een goede fundering voor het vindbaar maken van je blogs.