Instructiefilm

HomeVideoInstructiefilm

Instructiefilm definitie

Soms zijn tekst en foto’s niet altijd voldoende om een proces uit te leggen. Een IKEA-kast in elkaar zetten lijkt makkelijk, maar toch gaat het vaak mis. De gebruiksaanwijzing wordt dikwijls verkeerd begrepen. Dat probleem heb je niet met een instructiefilm. Het is de beste manier om een stappenplan over te brengen aan de kijker. Beknopt en vooral duidelijk. In een instructiefilm geef je antwoord op de vragen:

  • Wat is het?
  • Waar gebruik je het voor?
  • Hoe gebruik je het?

Je moet het zo zien: zien is begrijpen. Met een goede instructiefilm kan je complexe zaken eenvoudig uitleggen. Stap voor stap. De kijker ziet hoe dat het moet. Duidelijker dan dat kan bijna niet.

Doel instructiefilm

Met een instructiefilm kun je jouw verhaal extra krachtig maken. Het doel is processen vereenvoudigen en het bieden van een uitstekende klantenservice. Een instructiefilm kan je voor meerdere onderdelen inzetten. Zo kan je het gebruiken voor een product op je website, op social media of in een e-mail. Het kan allemaal. Door middel van een instructiefilm zorg je ervoor dat je uitleg goed wordt overgebracht en dat het ook blijft hangen. Het kan voor allerlei onderwerpen worden ingezet. Zo heb je een instructiefilm over bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften of instructies voor nieuwe medewerkers. Met instructiefilms kun je bijvoorbeeld ook kopers informeren over de werking van het product. Een bijkomend voordeel is dat het conversieverhogend werkt op je website.

Samen met jou bepalen we de inhoud van het instructiefilmpje. Wat weet de doelgroep al over dit onderwerp? Welke informatie moet worden overgebracht? Hoe lang moet de video zijn? Allemaal zaken waarover nagedacht moet worden. Het is vooral belangrijk dat de video blijft hangen en dat kijkers het proces begrijpen.

Voordelen van een instructiefilm

Afgezien van het feit dat alles met een instructiefilm kraakhelder wordt, heeft het ook andere voordelen:

  • Je toekomstige klanten zijn tevreden, want het gebruik van je dienst/product is helder uitgelegd.
  • Je biedt een uitstekende klantenservice. Een instructiefilmpje op je website zorgt namelijk voor meer conversie.
  • Beeld wordt door hersenen sneller verwerkt dan tekst. Mensen begrijpen het dus sneller dan een flinke lap tekst.

Instructiefilm laten maken

Een instructiefilm hoeft helemaal niet saai te zijn – het gaat om het vertellen van een verhaal. En daar kunnen wij voor zorgen. Wil jij een instructiefilm laten maken? Goed om te horen! Misschien een goed idee om daarvoor rond de tafel te gaan zitten. Zonder verplichtingen. Wel met een bak koffie natuurlijk.

Ben je geïnteresseerd?

CALL

KEVIN

+31 24 202 21 66

Kevin weet het, als het over video en beeld gaat. Stel je vraag en maak Kevin je beeld-maat.

image
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers/
https://www.wearecodebreakers.com//
#97763d
style1
scrollauto
Laden...
/home/codebreak/domains/wearecodebreakers.com/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.wearecodebreakers.com/wp-content/themes/codebreakers
on
no
yes
off
VOER HIER JE E-MAILADRES IN
on
off
nl